Jiří Rotrekl

Nejlepší člověk všech dob, aneb Vzor pro život

Vyznávám se k toleranci vůči všem národům a kulturám světa, jsem zastáncem plurality a globalismu v jejich nejlepším slova smyslu. Vůbec mě tedy netěší, že evropská integrativní snaha, která u mnoha jedinců jako i ve státních institucích vůči přistěhovaným muslimům nejrůznějších národností skutečně je/byla, selhala. Toto úsilí na straně těch, o které jde/šlo, evidentně chybí/chybělo.

20.10.2010 v 0:59 | Karma článku: 16.04 | Přečteno: 1224 | Diskuse

Jiří Rotrekl

ISLÁM - strach, poslušnost a nenávist...

Čím méně rád, přesněji řečeno, čím více nerad člověk dodržuje nějaká společenská pravidla, která jsou zadána určitým světským či náboženským zákonem, tím méně snášenlivý může být vůči někomu, kdo tato pravidla nedodržuje. Jednoduše řečeno, když na smrt nenávidím ráno vstávat, mohu někoho i hluboce nenávidět, kdo ráno déle spí (byť má třeba i po noční). - "Bezzubý had zakazuje hadům kousat", ví staré čínské přísloví. Převedeno na naše téma: Když určité restrikce, jako např. zákaz jezení, pití, kouření, pohlavních aktivit etc. od východu do západu slunce během islámského 'ramadánu', sdílíme jako společnost všichni, jsou tyto pro jednotlivce snesitelnější, než když nějaký "nevěřící" kazí uniformní morálku.

5.10.2010 v 12:36 | Karma článku: 15.73 | Přečteno: 1051 | Diskuse
Počet článků 2 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1137
Jsem "ztracený syn", který přišel k poznání, že není jiné východisko, než se (ze svých sebe-přesvědčení) navrátit domů. Jsem kdo budu a budu kdo jsem.